Rejekarry

30 min. total

Ingrediënten

  • 2,4 dl bruine rijst
  • 1 spsk boter
  • 340 gram tijgergarnalen, geblancheerd
  • 0,25 stk uien, fijngehakt
  • 1 fed knoflook, fijngehakt
  • 1 spsk rode curry pasta
  • 1 tsk curry
  • 0,12 tsk komijn, gemalen
  • 200 gram kokosmelk
  • 1 stk gesneden avocado
  • 1,2 dl kidneybonen, uitgelekt
  • 2 blad basilicum, fijngehakt

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg tijgergarnalen, zout en peper toe. Sauteer al roerend gedurende 4 minuten. Haal de tijgergarnalen uit de pan en zet apart.
  3. Voeg ui, knoflook, zout en peper toe in dezelfde pan op blijvend middelhoog vuur.
  4. Sauteer, al roerend, 4-5 minuten. Voeg de currypasta, kerriepoeder en komijn toe. Bak nog 30 seconden, al roerend.
  5. Voeg de kokosmelk toe en roer. Breng de saus op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de tijgergarnalen toe aan de saus en roer.
  6. Laat nog 2-3 minuten sudderen en haal van het vuur. Serveer de currygarnalen op een bedje van rijst. Schik de avocado, bonen en basilicum erop. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 844 kcal.

Eiwit: 27%

Koolhydraten: 45%.

Vet: 28%