Pizza met zoete aardappelsaus

40 min. total

Ingrediënten

  • 2 stk zoete aardappelen, gekookt, geschild, in blokjes gesneden
  • 2,4 dl tarwebloem
  • 1 tsk baking soda
  • 1 tsk italiaans kruid
  • 5 spsk tomatensaus
  • 1,2 dl mozzarella in blokjes
  • 1,2 dl gesneden champignon
  • 1 stk tomaat in schijfjes
  • 0,6 dl zwarte olijven, gesneden
  • 0,6 dl basil

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan water aan de kook. Kook de zoete aardappelen 7 tot 10 minuten, giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Pureer de aardappelen in een kom. Voeg de tarwebloem, bakpoeder, Italiaanse kruiden en zout toe.
  3. Kneed het samen tot het lijkt op een klomp oranje pizzadeeg. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
  4. Druk het deeg uit tot een grote cirkel. Bak in de oven gedurende 15-20 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  5. Haal de pizza uit de oven. Verdeel de tomatensaus over de pizza, leg de mozzarella, champignons, tomaat, olijven en basilicum op de pizza.
  6. Bak 3-5 minuten tot de kaas smelt. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 603 kcal.

Eiwit: 15%

Koolhydraten: 65%.

Vet: 21%