Pizza carbonara met doperwten

40 min. total

Ingrediënten

  • 1,8 dl volkoren tarwemeel
  • 1,8 dl tarwebloem
  • 2,3 tsk droge gist
  • 0,75 tsk zout
  • 0,25 tsk suiker
  • 1,2 dl warm water
  • 2 tsk olijfolie
  • 4 stykke kalkoenspek, fijngehakt
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 2,4 dl mozzarella, geraspt
  • 1,2 dl groene erwten, geblancheerd
  • 2 stk eieren

Instructies

  1. Doe alle bloem, gist, zout en suiker in een keukenmachine. Meng het tot een geheel. Meng heet water en olie in een maatbeker.
  2. Giet de hete vloeistof erin terwijl de motor draait tot het mengsel een kleverige klomp wordt. Laat de motor nog een minuut draaien om het deeg te kneden.
  3. Voeg water of bloem toe indien nodig. Leg de deegklomp op een met bloem bestrooid oppervlak. Vet een stuk huishoudfolie in en leg het over het deeg.
  4. Laat het deeg 20 minuten rusten alvorens het uit te rollen om een betere textuur te krijgen. Leg een pizzasteen op het onderste ovenrooster.
  5. Verwarm de oven voor op 260 °C. Rol het deeg uit tot de gewenste grootte. Leg op een bakplaat.
  6. Bak spek in een pan met antiaanbaklaag tot het knapperig is. Hak het spek in stukjes.
  7. Bestrijk het deeg met knoflook. Trek het rooster met de pizzasteen eruit. Strooi bloem op de steen om te voorkomen dat het deeg aan de steen blijft kleven. Schuif het deeg op de steen.
  8. Strooi kaas, erwten en spek over de pizza. Laat enkele centimeters rond de rand voor de korst. Spleet eieren in het midden van de pizza. Bak gedurende 12-15 minuten. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 706 kcal.

Eiwit: 24%

Koolhydraten: 48%

Vet: 28%