Penne met marinara saus

40 min. total

Ingrediënten

  • 450 gram penne pasta, volkoren
  • 2 spsk olijfolie
  • 0,5 stk uien, fijngehakt
  • 3 fed knoflook, fijngehakt
  • 8,3 dl gepelde, in stukjes gesneden tomaten
  • 1 stk timiankvist
  • 1 blad basilicum, fijngehakt
  • 3 stk tomaat, in stukjes gesneden
  • 2 spsk peterselie, gehakt
  • 3 spsk parmezaanse kaas, geraspt

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het water weglopen. Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur.
  2. Fruit de ui en de knoflook al roerend 3 minuten. Voeg de tomaat toe en breng het aan de kook.
  3. Zet het vuur laag en laat het 10 minuten sudderen onder een deksel. Voeg de tijm, basilicum en gepelde tomaten toe.
  4. Laat een paar minuten sudderen tot het door en door warm is. Verwijder het takje tijm. Breng op smaak met zout en peper en roer.
  5. Serveer de pasta met de marinara saus erover. Garneer met peterselie en Parmezaanse kaas. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 378 kcal.

Eiwit: 15%

Koolhydraten: 63%

Vet: 22%