Pappardelle met gerookte zalm

20 min. total

Ingrediënten

  • 450 gram pappardelle, volkoren
  • 2 spsk boter
  • 1 stk sjalotjes, fijngehakt
  • 1 spsk witte wijn
  • 1,2 dl room, laag vetgehalte
  • 12 spsk parmezaanse kaas, geraspt
  • 200 gram gerookte zalmfilet in stukjes
  • 5 gram basil

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het water af als de pasta klaar is met koken, maar bewaar wat water voor later! Smelt de boter op een matig vuur in een sauspan.
  2. Voeg de sjalotten toe en bak tot ze goudbruin zijn. Giet de witte wijn in de pan en laat 1 min. koken. Voeg vervolgens de room toe aan de pan en breng het aan de kook. Voeg tenslotte de Parmezaanse kaas toe, samen met zout en peper.
  3. Roer de saus tot een gladde saus. Voeg de pasta toe aan de pan met het bewaarde pastawater en laat op een matig vuur staan.
  4. Voeg de warme gerookte zalm toe en meng grondig met de pasta. Laat de saus indikken en haal hem dan van het vuur. Serveer met parmezaan en basilicum. Geniet ervan!

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 682 kcal.

Eiwit: 22%

Koolhydraten: 39%

Vet: 39%