Ovengeroosterde bloemkoolsalade

35 min. total

Ingrediënten

  • 450 gram bloemkool, roosjes
  • 1 spsk olijfolie
  • 1 fed knoflook, fijngehakt
  • 1,5 spsk citroensap
  • 0,12 tsk chilivlokken
  • 4,7 dl spinazie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 420 °C. Leg aluminiumfolie op een bakplaat.
  2. Doe de bloemkool en knoflook in een kom. Besprenkel met olie en schep om.
  3. Verdeel de bloemkool gelijkmatig in een laag over de bakplaat. Breng op smaak met peper.
  4. Rooster ze 10 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat ze afkoelen. Bak ondertussen de verse spinazie 2 minuten in de pan.
  5. Klop het citroensap, zout en peper in een kom.
  6. Voeg de bloemkool en spinazie toe en schep om. Bestrooi met chilivlokken. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 138 kcal.

Eiwit: 18%

Koolhydraten: 28%.

Vet: 54%