Mexicaanse pizza

45 min. total

Ingrediënten

  • 1,8 dl volkoren tarwemeel
  • 1,8 dl tarwebloem
  • 2,3 tsk droge gist
  • 0,75 tsk zout
  • 0,25 tsk suiker
  • 1,2 dl warm water
  • 1,5 spsk olijfolie
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 1 spsk taco kruiden
  • 2,4 dl mozzarella, geraspt
  • 1,2 dl cottage cheese, verkruimeld
  • 0,6 dl kidneybonen, uitgelekt
  • 0,6 dl maïs, uitgelekt
  • 1 spsk tabasco
  • 2,4 dl tomatensaus

Instructies

  1. Doe alle bloem, gist, zout en suiker in een keukenmachine. Meng het tot een geheel.
  2. Meng heet water en 1/3 van de olie in een maatbeker. Giet er genoeg van de hete vloeistof bij om een kleverige klont te maken.
  3. Verwerk tot het deeg een klont vormt, en ga nog 1 minuut door om het deeg te kneden. Voeg vloeistof toe indien nodig.
  4. Leg de deegklomp op een met bloem bestrooid oppervlak. Vet een stuk huishoudfolie in en leg het over het deeg. Laat het deeg 20 minuten rusten.
  5. Leg een pizzasteen op het onderste ovenrooster. Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur. Rol het deeg uit tot de gewenste grootte.
  6. Verplaats de bodem naar een bakplaat. Klop de rest van de olie, de knoflook en de kruiden in een kom door elkaar.
  7. Bestrijk het deeg met de kruidenolie. Strooi bloem op de pizzasteen om te voorkomen dat het deeg blijft kleven. Schuif de basis op de steen.
  8. Verdeel tomatensaus over de bodem en strooi mozzarella, kwark, bonen, maïs en tabasco erover. Laat enkele centimeters rond de rand voor de korst.
  9. Bak de pizza in 10-14 minuten knapperig. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 457 kcal.

Eiwit: 18%

Koolhydraten: 60%

Vet: 23%