Met linzen gevulde zoete aardappelen

70 min. total

Ingrediënten

  • 4 stk zoete aardappel
  • 2 spsk olijfolie
  • 1,8 dl bruine linzen, uitgelekt
  • 0,5 stk uien, fijngehakt
  • 1 fed knoflook, fijngehakt
  • 0,5 tsk komijn, gemalen
  • 0,5 tsk paprika
  • 400 gram gehakte tomaten
  • 0,6 dl water
  • 0,25 tsk gedroogde tijm
  • 1,5 stk gele peper, in blokjes gesneden
  • 4 spsk zure room

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrijk de aardappelen met olie, bestrooi ze met zout en bak ze in 45 minuten gaar.
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg zout en linzen toe en laat 30 minuten sudderen. Laat het water weglopen.
  3. Terwijl de linzen koken, fruit je de uien tot ze glazig zijn. Voeg na 5 minuten de knoflook toe.
  4. Bak gedurende 2-3 minuten. Voeg komijn en paprika toe. Voeg tomaten en water toe. Laat 7 minuten sudderen.
  5. Roer de paprika's en de linzen erdoor. Laat 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Snijd de zoete aardappelen doormidden en schep het linzenmengsel erin. Serveer met zure room.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 371 kcal.

Eiwit: 15%

Koolhydraten: 60%

Vet: 25%