Marokkaanse linzen met kikkererwten stoofpot

70 min. total

Ingrediënten

  • 2 spsk olijfolie
  • 1 stk uien, fijngehakt
  • 3 fed knoflook, fijngehakt
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk komijn, gemalen
  • 1 tsk kaneel, gemalen
  • 0,25 tsk gember, gemalen
  • 510 gram tomaten, in stukjes gesneden
  • 2,4 dl bruine linzen
  • 400 gram kikkererwten, uitgelekt
  • 4,7 dl bouillon van kip
  • 7,1 dl spinazie
  • 1 spsk citroensap
  • 1,2 dl koriander, gehakt
  • 2,4 dl griekse yoghurt

Instructies

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de uien en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
  2. Voeg paprika, komijn, kaneel en gemalen gember toe. Roer gedurende 2 minuten.
  3. Voeg tomaten, linzen, kikkererwten en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook, zet het dan zachter en laat het 40 minuten onder een deksel sudderen, of tot de linzen gaar zijn.
  4. Voeg spinazie en citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Garneer met koriander en Griekse yoghurt.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 456 kcal.

Eiwit: 26%

Koolhydraten: 50%

Vet: 24%