Makreel Middellandse Zee

50 min. total

Ingrediënten

  • 2 spsk olijfolie
  • 3 fed knoflook, fijngehakt
  • 2,4 dl groene olijven
  • 1,5 spsk kappertjes, fijngehakt
  • 1 tsk rode chilipeper, fijngehakt
  • 2,4 dl cherrytomaat, gehalveerd
  • 2 stk makreelfilet
  • 1 spsk citroensap
  • 1 tsk citroenschil

Instructies

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, olijven en kappertjes toe. Bak tot de knoflookrandjes bruin beginnen te worden.
  2. Roer de chilipeper erdoor. Voeg de tomaat toe en laat ongeveer 10 minuten koken. Haal van het vuur. Verhit een smeedijzeren braadpan op middelhoog vuur.
  3. Bestrijk de makreel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de vis 5-6 minuten per kant. Serveer de makreel op een bedje van tomatensaus. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 401 kcal.

Eiwit: 17%

Koolhydraten: 10%

Vet: 74%