Lun linzensalade

120 min. total

Ingrediënten

  • 4,7 dl bruine linzen
  • 1 tsk zout
  • 12 dl warm water
  • 4,7 dl bouillon van kip
  • 5 fed knoflook, fijngehakt
  • 1 blad laurierblad
  • 4 spsk olijfolie
  • 3 spsk citroensap
  • 2 stk wortel, geraspt
  • 1 tsk komijn, gemalen
  • 0,5 tsk kaneel, gemalen
  • 0,12 tsk cayennepeper
  • 1,2 dl koriander, gehakt
  • 2 stk gesneden avocado
  • 2,4 dl cherrytomaat, gehalveerd

Instructies

  1. Meng de linzen en het zout in een kom. Giet er 1/2 van het hete water over om de linzen te bedekken. Laat 1 uur weken en giet al het water af.
  2. Verwarm een oven voor op 175 °C. Meng de linzen, het resterende water, de bouillon, het laurierblad en het zout in een ovenvaste schaal.
  3. Dek de schotel af en laat 50-60 minuten bakken. Giet de linzen af en verwijder de knoflook en het laurierblad.
  4. Klop in een slakom de olie, citroensap, komijn, kaneel en cayennepeper door elkaar.
  5. Voeg de linzen, wortel en koriander toe aan de dressing en schep de salade om. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schik de avocado en tomaat bovenop de salade. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 617 kcal.

Eiwit: 18%

Koolhydraten: 44%

Vet: 39%