Linzen en rijst

40 min. total

Ingrediënten

  • 2 spsk olijfolie
  • 3 stk ui in schijfjes
  • 2 tsk komijn, gemalen
  • 11 dl water
  • 2,4 dl bruine linzen
  • 4,7 dl bruine rijst
  • 3 spsk peterselie, gehakt

Instructies

  1. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de uien met de helft van de komijn tot ze bruin zijn.
  2. Haal 1/3 van de uien uit de pan. Bak de rest van de uien tot ze donkerbruin zijn. Haal van het vuur.
  3. Giet het water in een steelpan en breng het aan de kook. Voeg de linzen toe, draai het vuur laag en laat het geheel 15 minuten sudderen onder een deksel.
  4. Voeg de licht gebruinde uien, de rijst, het zout en de resterende komijn toe aan de pot linzen. Doe het deksel erop en laat nog 15 minuten sudderen.
  5. Neem de pan van het vuur en roer de donkerbruine ui erdoor. Dek af en laat 5-10 minuten trekken. Serveer gegarneerd met peterselie. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 615 kcal.

Eiwit: 15%

Koolhydraten: 69%

Vet: 16%