Kurkuma bloemkool salade

30 min. total

Ingrediënten

  • 1 stk bloemkool, roosjes
  • 3 spsk olijfolie
  • 1 tsk komijn, gemalen
  • 2 tsk kurkuma, gemalen
  • 140 gram rucola
  • 1,2 dl peterselie, gehakt
  • 0,5 stk rode ui in schijfjes
  • 2 spsk sesamzaad
  • 2,4 dl griekse yoghurt
  • 2 spsk tahini
  • 2 spsk citroensap

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de bloemkool in een kom.
  2. Voeg 1/3 van de olie, komijn, kurkuma, zout en peper toe; roer tot de bloemkool bedekt is.
  3. Leg de bloemkool op een bakplaat. Bak ze, halverwege roerend, ongeveer 20 minuten.
  4. Meng in een kom de rucola, peterselie, sla en sesamzaadjes en schep om. Leg de salade op een bord.
  5. Neem een nieuwe kom en klop de yoghurt, olie, tahini, citroensap, zout en peper door elkaar. Breng op smaak met kruiden.
  6. Schik de bloemkool bovenop de salade. Sprenkel de yoghurtdressing over de salade. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 268 kcal.

Eiwit: 20%.

Koolhydraten: 19%

Vet: 61%