Kokosnoot bloemkool taco's

45 min. total

Ingrediënten

  • 7,1 dl bloemkool, roosjes
  • 0,6 dl kokosmelk
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk maïsmeel
  • 0,5 tsk kurkuma, gemalen
  • 0,5 tsk knoflookpoeder
  • 2 spsk kokosmeel
  • 2,4 dl rode kool, in stukjes gesneden
  • 0,6 dl griekse yoghurt
  • 2 spsk citroensap
  • 4 stk tortilla, volkoren, opgewarmd

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 205 °C. Leg bakpapier op een bakplaat.
  2. Meng paneermeel, maïsmeel, kurkuma, knoflookpoeder, zout en peper in een diepe schaal.
  3. Giet de kokosmelk in een andere diepe schaal.
  4. Smeer de bloemkoolroosjes eerst in met kokosmelk, dan met paneermeelmengsel. Leg ze op de bakplaat.
  5. Bak de bloemkool gedurende 30 minuten. Draai om en bak nog eens 15 minuten. Haal ze uit de oven.
  6. Strooi kokosmeel over de bloemkool. Bak nog 3-4 minuten.
  7. Roer de yoghurt, het citroensap en het zout door elkaar. Zet in de koelkast tot u het nodig heeft.
  8. Doe de rode kool, bloemkool en yoghurtdressing op een tortilla. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 540 kcal.

Eiwit: 14%

Koolhydraten: 62%.

Vet: 24%