Kipgehaktballetjes met pompoennoedels

40 min. total

Ingrediënten

  • 680 gram kipgehakt
  • 0,6 dl rasp
  • 1 stk eieren
  • 3 spsk peterselie, gehakt
  • 40 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 2 spsk olijfolie
  • 710 gram tomatensaus
  • 4 stk pompoen als noedels
  • 2 blad basilicum, fijngehakt

Instructies

  1. Meng de kip, het broodkruim, de eieren, de peterselie, de Parmezaanse kaas, de helft van de knoflook, zout en peper in een kom. Vorm hieruit de gehaktballen.
  2. Verhit de helft van de olie in de pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes, draai ze regelmatig om, gedurende 4-6 minuten.
  3. Zet het vuur lager op middelhoog en voeg de tomatensaus toe. Laat sudderen tot de gehaktballetjes gaar zijn en de saus is ingedikt, ongeveer 14-16 minuten.
  4. Verhit intussen de resterende olie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de courgette-noedels en knoflook 2-3 minuten.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gehaktballetjes op de noedels en garneer met basilicum.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 707 kcal.

Eiwit: 27%

Koolhydraten: 46%.

Vet: 28%