Kipgehaktballetjes en spaghetti

60 min. total

Ingrediënten

  • 250 gram kipgehakt
  • 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1,2 dl rasp
  • 1 fed knoflook, fijngehakt
  • 0,5 stk eieren, geklopt
  • 1,2 dl peterselie, gehakt
  • 2 spsk olijfolie
  • 0,5 stk uien, fijngehakt
  • 450 gram gepelde tomaten
  • 170 gram tomatenpuree
  • 2 spsk basilicum, fijngehakt
  • 1 spsk italiaans kruid
  • 450 gram spaghetti, volkoren

Instructies

  1. Meng de gehakte kip, Parmezaanse kaas, broodkruimels, knoflook, ei, peterselie, zout en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van en laat ze ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Verhit het grootste deel van de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes goudbruin. Bewaar wat van de olie voor later.
  3. Om de saus te maken, verhit u de rest van de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui toe en fruit gedurende 1-2 minuten. Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe. Dek af en breng aan de kook, af en toe roeren. Zet het vuur lager, doe het deksel erop en laat het 20 minuten koken.
  4. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus met de basilicumblaadjes en laat 10-15 minuten sudderen. Breng op smaak met kruiden.
  5. Terwijl de saus pruttelt, kookt u de spaghetti beetgaar. Laat het leeglopen.
  6. Giet de saus over de pasta en meng goed. Garneer met verse basilicum en gemalen zwarte peper. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 739 kcal.

Eiwit: 20%.

Koolhydraten: 58%

Vet: 22%