Kip gevulde rode paprika's

70 min. total

Ingrediënten

  • 2,4 dl bruine rijst
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 stk uien, fijngehakt
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 230 gram champignon, fijngehakt
  • 450 gram kipgehakt
  • 3,5 dl tomatensaus
  • 1 spsk balsamico azijn
  • 1 tsk gedroogde oregano
  • 8 stk rode peper, top verwijderd
  • 2,4 dl warm water

Instructies

  1. Kook de bruine rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 205 °C.
  2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de uien 5-7 minuten onder regelmatig roeren. Doe ze over in een kom.
  4. Voeg de rijst, kip, 1/2 van de tomatensaus, azijn, oregano, zout en peper toe aan de kom en meng grondig.
  5. Roer de vulling door de paprika's tot ze voor 3/4 gevuld zijn. Leg de paprika's in een ovenvaste schaal met een deksel. Leg de pepertoppen ertussen.
  6. Meng het water en de resterende tomatensaus in een kom. Giet het over de paprika's en de bodem van de schotel.
  7. Doe een deksel op de schaal. Bak gedurende 40-60 minuten. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 591 kcal.

Eiwit: 23%

Koolhydraten: 58%

Vet: 19%