Kip gevulde paprika's

40 min. total

Ingrediënten

  • 1 spsk olijfolie
  • 0,8 dl uien, fijngehakt
  • 3 fed knoflook, fijngehakt
  • 0,6 dl lente-uitjes, fijngehakt
  • 2 spsk rode chilipeper, fijngehakt
  • 450 gram kipgehakt
  • 410 gram gehakte tomaten
  • 1 spsk peterselie, gehakt
  • 1,5 tsk italiaans kruid
  • 4 stk gele paprika, gehalveerd
  • 0,6 dl tomatensaus
  • 1,2 dl mozzarella, geraspt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Fruit uien en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg lente-uitjes en chili toe; sauteer 5 minuten. Verwijder en zet apart.
  2. Gebruik dezelfde pan om de kip te braden. Voeg het uimengsel toe.
  3. Voeg 3/4 van de tomaten, de peterselie, de kruiden, zout en peper toe. Meng grondig. Laat nog 5 minuten koken.
  4. Schep het mengsel in de paprikahelften. Giet wat van de overgebleven tomatensaus in een ovenvaste schaal om de bodem te bedekken en leg de paprika's in de saus.
  5. Giet de resterende tomatensaus over de paprika's en bestrooi met kaas. Bak gedurende 20 minuten. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 310 kcal.

Eiwit: 38%

Koolhydraten: 25%

Vet: 37%