Kikkererwten en zoete aardappel Boeddha Bowl

25 min. total

Ingrediënten

  • Grøntsager
    2 spsk olijfolie
  • 0,5 stk rode ui in schijfjes
  • 2 stk zoete aardappel in blokjes
  • 1 stk pompoen in schijfjes
  • 430 gram kikkererwten, uitgelekt
  • 1 tsk komijn, gemalen
  • 0,75 tsk chili, gemalen
  • 0,75 tsk knoflookpoeder
  • 0,5 stk kropsla
  • 1 spsk peterselie, gehakt

Instructies

  1. Groenten
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Sprenkel olijfolie over de rode uien, zoete aardappelen en courgettes. Breng op smaak met zout en peper. Leg het in een ovenschaal. Bak gedurende 10-15 minuten.
  3. Meng intussen de kikkererwten met de komijn, chilipeper, knoflook, zout en peper in een kom.
  4. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kikkererwten onder regelmatig roeren. Zet het vuur lager als ze te snel bruin worden. Haal uit de pan wanneer het geurig en lichtbruin is.
  5. Schik de schotel op borden met de sla op de bodem, de groenten in het midden en de kikkererwten bovenop. Garneer met peterselie.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 551 kcal.

Eiwit: 15%

Koolhydraten: 52%

Vet: 33%