Kalkoen Bacon Carbonara

25 min. total

Ingrediënten

  • 90 gram spaghetti, volkoren
  • 1 tsk olijfolie
  • 3 stk kalkoenspek, fijngehakt
  • 1 fed knoflook, fijngehakt
  • 2 spsk parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 stk eieren, geklopt
  • 0,5 tsk peterselie, gehakt

Instructies

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak het kalkoenspek tot het knapperig is. Leg het kalkoenspek op een bord bedekt met keukenpapier om overtollige olie op te zuigen.
  3. Gebruik dezelfde pan om de knoflook te fruiten tot hij geurig is. Doe het spek en de spaghetti in de pan en bak ze op matig vuur gedurende twee minuten. Haal van het vuur.
  4. Klop de eieren los en giet ze langzaam bij de pasta, onder voortdurend roeren om een romige saus te krijgen en geen roerei. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de Parmezaanse kaas toe aan de pasta en meng tot de kaas gesmolten is. Garneer de bovenkant met kalkoenspek, geraspte parmezaan en peterselie. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 596 kcal.

Eiwit: 24%

Koolhydraten: 44%

Vet: 32%