Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.
Kabeljauwfilet met ovengeroosterde aardappelen
40 min. total
Ingrediënten
- 4 spsk olijfolie
- 1,2 dl rasp
- 1 spsk peterselie, gehakt
- 1 fed knoflook, fijngehakt
- 2 stk kabeljauwfilet
- 2 tsk dijonsennep
- 230 gram aardappel, geschrobd
- 1 tsk dille, fijngehakt
- 0,6 dl komkommer in schijfjes
- 1 spsk citroensap
- 2,4 dl yoghurt, natuurlijk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 420 °C. Leg de aardappelen op een bakplaat. Besprenkel ze met de helft van de olie. Draai de aardappelen om, zodat ze bedekt zijn.
- Breng op smaak met zout en peper. Bak 20 minuten, roer om en bak nog eens 10 minuten.
- Meng broodkruimels, peterselie, knoflook, zout en peper in een diepe schaal. Bestrijk de filets met mosterd.
- Paneer de vis in het paneermengsel. Verhit 1/2 van de resterende olie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de filets 2 minuten in de pan en bak ze daarna 5 minuten in de oven.
- Doe de dille, komkommer, citroensap, resterende olie, yoghurt, zout en peper in een blender en mix tot een gladde massa.
- Serveer de visfilet met in de oven gebakken aardappelen en dillesaus. Alsjeblieft.
Voeding (per persoon)
Calorieën: 624 kcal.
Eiwit: 25%
Koolhydraten: 30%
Vet: 44%