Kabeljauwfilet met ovengeroosterde aardappelen

40 min. total

Ingrediënten

  • 4 spsk olijfolie
  • 1,2 dl rasp
  • 1 spsk peterselie, gehakt
  • 1 fed knoflook, fijngehakt
  • 2 stk kabeljauwfilet
  • 2 tsk dijonsennep
  • 230 gram aardappel, geschrobd
  • 1 tsk dille, fijngehakt
  • 0,6 dl komkommer in schijfjes
  • 1 spsk citroensap
  • 2,4 dl yoghurt, natuurlijk

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 420 °C. Leg de aardappelen op een bakplaat. Besprenkel ze met de helft van de olie. Draai de aardappelen om, zodat ze bedekt zijn.
  2. Breng op smaak met zout en peper. Bak 20 minuten, roer om en bak nog eens 10 minuten.
  3. Meng broodkruimels, peterselie, knoflook, zout en peper in een diepe schaal. Bestrijk de filets met mosterd.
  4. Paneer de vis in het paneermengsel. Verhit 1/2 van de resterende olie in een pan op middelhoog vuur.
  5. Bak de filets 2 minuten in de pan en bak ze daarna 5 minuten in de oven.
  6. Doe de dille, komkommer, citroensap, resterende olie, yoghurt, zout en peper in een blender en mix tot een gladde massa.
  7. Serveer de visfilet met in de oven gebakken aardappelen en dillesaus. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 624 kcal.

Eiwit: 25%

Koolhydraten: 30%

Vet: 44%