Italiaanse linzensoep

55 min. total

Ingrediënten

  • 2 spsk olijfolie
  • 4,7 dl uien, fijngehakt
  • 2,4 dl wortel in blokjes
  • 2,4 dl selderij, fijngehakt
  • 4 fed knoflook, fijngehakt
  • 19 dl groentebouillon
  • 2,4 dl groene linzen
  • 430 gram gehakte tomaten
  • 2 blad laurierblad
  • 0,25 tsk gedroogde tijm
  • 4 spsk parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 stykke volkorenbrood, geroosterd

Instructies

  1. Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel en selderij toe.
  2. Sauteer 6-7 minuten, al roerend. Voeg de knoflook toe en laat nog 1 à 2 minuten al roerend fruiten.
  3. Voeg de bouillon, tomaten, laurierblaadjes, tijm en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het sudderen.
  4. Draai het vuur laag tot medium-low en doe het deksel gedeeltelijk op de pan. Laat 25-30 minuten sudderen, roer regelmatig.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes. Serveer met geraspte kaas en toast. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 481 kcal.

Eiwit: 20%.

Koolhydraten: 47%.

Vet: 33%