Indiase dahl met linzen en wortelen

Dit heerlijke recept voor dahl komt oorspronkelijk uit India en is gebaseerd op linzen en wortelen. Het gerecht is gekruid met chilipeper, gember en venkel, die het gerecht een licht pikante en pittige smaak geven.

10 min. forb.
25 min. total

Ingrediënten

  • 1 spsk olijfolie
  • 1 spsk uien, fijngehakt
  • 1 spsk ginger
  • 0,25 tsk venkelzaad
  • 2 stk tomaat, in stukjes gesneden
  • 3 dl water
  • 1,8 dl kokosmelk
  • 100 gram rode linzen
  • 1 stk rode chilipeper, fijngehakt
  • 0,5 stk citroen, in beide
  • 1 stk wortel, in blokjes gesneden

Instructies

  1. Bak de uien in olie op middelhoog vuur tot ze doorschijnend zijn. Voeg dan de gember en venkelzaad toe. Bak nog eens 5 minuten.
  2. Voeg tomaten, wortelen, water, kokosmelk, zout en peper toe. Breng het aan de kook. Laat dan zachtjes koken en voeg de linzen toe.
  3. Laat nog 15-20 minuten koken. Serveer in diepe borden gegarneerd met verse rauwe chilipeper en citroensap.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 330 kcal

Eiwit: 19%

Koolhydraten: 42%.

Vet: 39%