Indiase bloemkoolcurry

40 min. total

Ingrediënten

  • 1 spsk olijfolie
  • 1 stk uien, fijngehakt
  • 1 stk gember, geraspt
  • 3 fed knoflook, fijngehakt
  • 0,5 tsk kurkuma, gemalen
  • 1 tsk komijn, gemalen
  • 1 tsk curry
  • 230 gram gehakte tomaten
  • 0,5 tsk suiker
  • 1 stk bloemkool, roosjes
  • 2 stk aardappelblokjes
  • 1 stk rode chilipeper, in de lengte gehalveerd
  • 1 spsk citroensap
  • 1 spsk koriander, gehakt
  • 2,4 dl basmatirijst

Instructies

  1. Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de uien gedurende 10 minuten. Voeg de gember, knoflook, kurkuma, komijn en kerriepoeder toe.
  2. Bak gedurende 1 minuut. Roer tomaat en suiker erdoor. Voeg de bloemkool, aardappelen en chilipeper toe.
  3. Dek af en laat 30 minuten koken, onder regelmatig roeren. Als de groenten gaar zijn, verwijdert u de Spaanse peper.
  4. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal van het vuur en laat overtollig water weglopen.
  5. Giet de curry in een kom. Roer citroensap erdoor en bestrooi met koriander. Serveer met rijst. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 726 kcal.

Eiwit: 12%

Koolhydraten: 75%

Vet: 13%