In de oven geroosterde kip en venkel

40 min. total

Ingrediënten

  • 2 spsk olijfolie
  • 2 stk venkel in vieren
  • 1400 gram kippendijen
  • 1 spsk peterselie, gehakt
  • 4 stk citroen boot
  • 4,7 dl romaine sla
  • 2 spsk citroensap

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Vet een ovenvaste schaal in met 1/2 van de olie. Bedek de bodem met venkel. Sprenkel de resterende olie over de venkel.
  2. Breng op smaak met zout en peper. Bak gedurende 10 minuten. Bestrooi de kip met zout en peper. Leg de kip op de venkel, met het vel naar boven.
  3. Sprenkel olie van de bodem van de schotel over de kip. Bak ongeveer 15 minuten en giet dan het vocht van de bodem weer over de kip. Bak nog 10-15 minuten.
  4. Leg de slabladeren op een bord en besprenkel met citroensap. Serveer de kip en de venkel erop. Druppel het sap uit de pan over het gerecht en garneer met peterselie en partjes citroen. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 632 kcal.

Eiwit: 42%

Koolhydraten: 5%

Vet: 53%