In de oven geroosterde eend met gemengde salade

30 min. total

Ingrediënten

  • 2 spsk olijfolie
  • 1 spsk rode wijnazijn
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honing
  • 2 stk eendenborst
  • 2,4 dl frisee salade
  • 4,7 dl gemengde salade
  • 2,4 dl cherrytomaat, gehalveerd

Instructies

  1. Klop de azijn, honing, mosterd en kruiden door elkaar.
  2. Verwarm de oven voor op 215 °C. Snijd 4-6 groeven in de eendenhuid. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de eendenborst, met het vel naar beneden, in een pan op een matig laag vuur. Bak gedurende 6 minuten tot ze krokant zijn.
  4. Draai de borst om en dek af. Giet overtollig vet af. Leg de eend met het vel naar beneden in een ovenvaste schaal en zet hem in de oven.
  5. In de oven roosteren gedurende 10-20 minuten. Haal de eend uit de pan en laat 10 minuten rusten.
  6. Terwijl de eend rust, meng je de sla en tomaat op een bord. Besprenkel met dressing.
  7. Snijd de eend in plakjes en schik die op de salade. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 522 kcal.

Eiwit: 47%

Koolhydraten: 7%

Vet: 47%