Hete byg salade

55 min. total

Ingrediënten

  • 3 stk rode biet in blokjes
  • 3 spsk olijfolie
  • 2 spsk balsamico azijn
  • 1 tsk tijm, fijngehakt
  • 4,7 dl parelgerst
  • 0,5 stk uien, fijngehakt
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 2,4 dl gesneden champignons
  • 50 gram spinazie
  • 1,2 dl hazelnoten, fijngehakt
  • 1 spsk peterselie, gehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bieten in een kom. Besprenkel met 1/3 van de olie en 1/2 van de azijn om te bedekken.
  2. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Bak ongeveer 40 minuten. Kook intussen de gerst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het water weglopen.
  3. Verhit de resterende olie in een koekenpan op een laag vuur. Bak de uien tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de knoflook en champignons toe en bak tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en de rest van de azijn.
  5. Kook de azijn af. Voeg de spinazie toe en bak tot het omkrult. Voeg de gerst toe en schep goed om.
  6. Breng de salade over in de kom. Schik de bieten en hazelnoten erop. Garneer met peterselie. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 574 kcal.

Eiwit: 10%

Koolhydraten: 57%.

Vet: 33%