Groene linzensalade

35 min. total

Ingrediënten

  • 1,2 dl groene linzen
  • 4,7 dl water
  • 6 tsk olijfolie, verdeeld
  • 1,2 dl sjalotjes, fijngehakt
  • 9,5 dl gesneden champignons
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 0,5 tsk chilivlokken
  • 1,5 spsk citroensap
  • 2 spsk peterselie, gehakt
  • 1,2 dl rucola

Instructies

  1. Doe de linzen en het water in een pan. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat het 25 minuten sudderen. Afvoer.
  2. Verhit ondertussen 1/2 van de olie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Fruit de sjalotten tot ze doorschijnend zijn.
  3. Voeg de champignons, knoflook en chilivlokken toe en bak 5-7 minuten. Voeg de linzen, het champignonmengsel, het citroensap en de resterende olie toe.
  4. Breng op smaak met kruiden. Voeg peterselie en rucola toe. Toss en serveer. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 193 kcal.

Eiwit: 21%

Koolhydraten: 41%

Vet: 38%