Griekse pizza met Kalamata olijven

100 min. total

Ingrediënten

  • Dej
    1,2 dl water
  • 0,5 spsk honing
  • 2 tsk olijfolie
  • 1,3 tsk droge gist
  • 1,8 dl tarwebloem
  • 0,6 dl volkoren tarwemeel
  • 0,5 tsk zout
  • Fyld
    1 spsk olijfolie
  • 1 fed knoflook, fijngehakt
  • 110 gram mozzarella, geraspt
  • 60 gram feta kaas, verbrokkeld
  • 2,4 dl zwarte olijven

Instructies

  1. Deeg
    Meng het lauwe water, de honing en 3/4 van de olijfolie in een kom.
  2. Strooi de gist erover en laat 10 minuten staan. Meng in een keukenmachine de tarwebloem, de volkorenbloem en het zout. Meng door pulseren.
  3. Giet het gistmengsel erbij en pulseer tot een homogene massa. Voeg een beetje bloem toe en pulseer, herhalend tot een zacht deeg ontstaat. Schraap het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.
  4. Kneed het deeg tot een glad oppervlak en voeg zo nodig bloem toe. Vet een kom lichtjes in met de resterende olijfolie.
  5. Vorm het deeg tot een bal en leg die in de kom. Keer het deeg tot het bedekt is met olie. Dek de kom af met een theedoek en laat ongeveer 1 uur rijzen.
  6. Keer het deeg om en laat het 10 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 230 °C. Vet de bovenkant van een bakplaat licht in met olie.
  7. Rol het deeg uit tot een ovaal op een met bloem bestoven tafeloppervlak. Leg het deeg op het bakpapier.
  8. Vullen
    Meng de olijfolie en knoflook in een magnetron-veilige beker. Verwarm gedurende 30 seconden op vol vermogen. Haal uit de magnetron.
  9. Bestrijk het deeg met de knoflookolie. Verdeel alle kaas en olijven erover.
  10. Bak tot de korst goudbruin is, ongeveer 10-12 minuten. Haal de pizza uit de oven en snijd hem in stukken. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 688 kcal.

Eiwit: 18%

Koolhydraten: 36%

Vet: 46%