Griekse "Gyros" met Tzatziki

25 min. total

Ingrediënten

  • 4,7 dl griekse yoghurt
  • 1 stk komkommer in schijfjes
  • 0,5 tsk dille, fijngehakt
  • 7 tsk knoflook, fijngehakt
  • 450 gram flank steak
  • 2 spsk olijfolie
  • 2 tsk gedroogde oregano
  • 2 spsk citroensap
  • 4 stk pita brood, volkoren
  • 0,5 stk ui in schijfjes
  • 1 stk tomaat in schijfjes
  • 0,5 stk gele paprika, gesneden
  • 2 gram peterselie, gehakt

Instructies

  1. Meng voor de saus de yoghurt, de helft van de komkommer, de dille en de helft van de knoflook in een blender en mix tot een gladde massa. Proef en breng op smaak. Afdekken en in de koelkast zetten.
  2. Marineer de runderborst met olijfolie, de rest van de knoflook, oregano, zout, peper en citroensap in een ziplockzak. Laat 3-5 minuten rusten.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de biefstuk gedurende 6-8 minuten. aan elke kant. Leg de biefstuk op een snijplank en snijd hem in dunne plakjes. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Schik de warme pitabroodjes met de runderborst, ui, overgebleven komkommer, tomaat en paprika. Overgiet met de tzatziki en garneer met peterselie.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 739 kcal.

Eiwit: 21%

Koolhydraten: 28%.

Vet: 51%