Gehaktballetjes met zalm en mayo

20 min. total

Ingrediënten

  • 450 gram zalmfilet, fijngehakt
  • 4 spsk parmezaanse kaas, geraspt
  • 1,8 dl rasp
  • 1 stk sjalotjes, fijngehakt
  • 1 tsk sojasaus
  • 1 stk eieren, geklopt
  • 1 spsk kappertjes, gehakt
  • 2 spsk olijfolie
  • 1 spsk dille, fijngehakt
  • 1 tsk limoensap
  • 0,8 dl mayonaise
  • 14 dl romaine sla

Instructies

  1. Doe de zalm, parmezaan, paneermeel, sjalotjes, sojasaus en eieren in een keukenmachine. Blender tot het fijn gehakt is.
  2. Voeg de kappertjes toe en roer. Neem een lepel ter grootte van een golfbal in uw hand en vorm er een brood van.
  3. Verhit de olie in een koekenpan op een hoog vuur. Bak de zalm 5-6 minuten per kant.
  4. Dep de borden af met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Leg ze op een bord.
  5. Klop de dille, citroensap en mayonaise in een kom door elkaar. Serveer de borden met mayonaise dip en salade.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 520 kcal.

Eiwit: 25%

Koolhydraten: 14%.

Vet: 61%