Gegrilde kip-groentesalade

35 min. total

Ingrediënten

  • 2 stk kipfilet
  • 6 spsk olijfolie
  • 230 gram asperges, geblancheerd
  • 1 stk pompoen in schijfjes
  • 4,7 dl spruitjes, gehalveerd
  • 4,7 dl quinoa, gekookt
  • 4,7 dl spinazie
  • 2,4 dl groene erwten, geblancheerd
  • 2 stk eieren, gekookt en gehalveerd
  • 3 spsk sinaasappelsap
  • 0,5 tsk dijonsennep
  • 1 tsk ahornsiroop

Instructies

  1. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Bestrijk de kip met 1/3 van de olie. Breng op smaak met zout en peper. Leg de kip op de grill.
  2. Bak de kip 10-12 minuten per kant. Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet opzij. Meng in een kom de asperges, pompoen, spruitjes, de helft van de resterende olie, zout en peper.
  3. Leg de groenten op de grill en grill tot ze gaar zijn. Klop in een kleine kom de rest van de olie, sinaasappelsap, mosterd, ahornsiroop, zout en peper door elkaar.
  4. Meng de groenten, quinoa, spinazie en erwten; en meng met de olie-azijn dressing. Snijd de kip in plakjes en leg ze bovenop de eieren. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 725 kcal.

Eiwit: 21%

Koolhydraten: 38%.

Vet: 41%