Gebakken zoete aardappel met taco vulling

60 min. total

Ingrediënten

  • 4 stk zoete aardappel
  • 1 spsk chili, gemalen
  • 1 tsk komijn, gemalen
  • 0,5 tsk paprika
  • 0,5 tsk gedroogde oregano
  • 0,5 tsk knoflookpoeder
  • 1 spsk olijfolie
  • 0,5 stk uien, fijngehakt
  • 450 gram gehakt rundvlees (laag vetgehalte)
  • 1 stk tomaat in blokjes
  • 1 stk rode peper, in blokjes gesneden
  • 1,2 dl lente-uitjes, fijngehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Prik met een vork overal in de aardappelen. Bak gedurende 40-45 minuten.
  2. Meng ondertussen in een kom de chilipeper, komijn, paprikapoeder, oregano, knoflookpoeder, zout en peper.
  3. Verhit de olie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de uien 3-4 minuten. Voeg het rundvlees toe.
  4. Bak het vlees aan. Bestrooi met het kruidenmengsel en roer om te combineren. Bak het vlees nog 1-2 minuten en zet apart.
  5. Snijd de aardappelen in de lengte door. Duw de uiteinden samen om de aardappel te openen.
  6. Vul de aardappelen met gehakt en top af met tomaat, paprika en lente-ui. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 373 kcal.

Eiwit: 28%

Koolhydraten: 36%

Vet: 36%