Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.
Gebakken zalm en asperges
20 min. total
Ingrediënten
- 1 stk zalmfilet
- 5 stk asperges, geblancheerd
- 1 spsk citroensap
- 1 tsk olijfolie
- 1 spsk witte wijn
- 1 fed knoflook, fijngehakt
- 1 tsk dille, fijngehakt
- 1,2 dl yoghurt, natuurlijk
- 3 stk cherrytomaat, gehalveerd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230 °C. Maak een vel aluminiumfolie en vet het midden in.
- Leg de zalm in het midden van elk vel. Top met asperges en besprenkel met citroensap.
- Breng op smaak met zout en peper. Vouw de zijkanten omhoog en vouw de rand van het vel een paar keer over elkaar.
- Verzegel de uiteinden, maar laat lucht binnen het park. Leg het park op een bakplaat.
- Bak gedurende 15-18 minuten. Verhit intussen de olie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
- Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol 2 minuten inkoken.
- Voeg de yoghurt, dille, zout en peper toe. Breng op smaak met kruiden.
- Serveer de zalm en de asperges met de witte saus. Garneer met de eerste tomaat. Alsjeblieft.
Voeding (per persoon)
Calorieën: 431 kcal.
Eiwit: 34%
Koolhydraten: 15%
Vet: 51%