Gebakken zalm en asperges

20 min. total

Ingrediënten

  • 1 stk zalmfilet
  • 5 stk asperges, geblancheerd
  • 1 spsk citroensap
  • 1 tsk olijfolie
  • 1 spsk witte wijn
  • 1 fed knoflook, fijngehakt
  • 1 tsk dille, fijngehakt
  • 1,2 dl yoghurt, natuurlijk
  • 3 stk cherrytomaat, gehalveerd

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Maak een vel aluminiumfolie en vet het midden in.
  2. Leg de zalm in het midden van elk vel. Top met asperges en besprenkel met citroensap.
  3. Breng op smaak met zout en peper. Vouw de zijkanten omhoog en vouw de rand van het vel een paar keer over elkaar.
  4. Verzegel de uiteinden, maar laat lucht binnen het park. Leg het park op een bakplaat.
  5. Bak gedurende 15-18 minuten. Verhit intussen de olie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
  6. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol 2 minuten inkoken.
  7. Voeg de yoghurt, dille, zout en peper toe. Breng op smaak met kruiden.
  8. Serveer de zalm en de asperges met de witte saus. Garneer met de eerste tomaat. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 431 kcal.

Eiwit: 34%

Koolhydraten: 15%

Vet: 51%