Gebakken tofu en rijstnoedels

20 min. total

Ingrediënten

  • 3 tsk sojasaus
  • 1 tsk gember, geraspt
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 4 spsk limoensap
  • 2 tsk sesamolie
  • 200 gram tofu in blokjes
  • 85 gram rijstnoedels
  • 2 tsk raapzaadolie
  • 1 stk lente-uitjes, fijngehakt
  • 300 gram suikererwten
  • 200 gram wortel in reepjes
  • 1 spsk koriander, gehakt

Instructies

  1. Neem een kom en meng de gember, citroensap, 1/3 van de sojasaus, 1/2 van de knoflook en de sesamolie. Voeg de tofu toe en marineer.
  2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de tofu tot hij knapperig is.
  3. Giet, voordat u de tofu eruit haalt, de overgebleven marinade over de pan en laat dit 10 seconden zachtjes koken. Haal het van het vuur.
  4. Neem een nieuwe koekenpan, verhit de koolzaadolie en de resterende sesamolie op hoog vuur. Voeg de lente-uitjes en de resterende knoflook toe en bak 1 minuut.
  5. Voeg de suikererwten en wortel toe en bak gedurende 1-2 minuten. Voeg de gekookte noedels toe en meng grondig.
  6. Voeg de laatste sojasaus en het limoensap toe en schep om.
  7. Haal het van het vuur. Serveer in een schaal met daarop de tofu en besprenkel met het overgebleven sap. Garneer met koriander. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 438 kcal.

Eiwit: 17%

Koolhydraten: 55%

Vet: 29%