Gebakken sint-jakobsschelpen

15 min. total

Ingrediënten

  • 10 stk jakobsschelpen
  • 1 spsk olijfolie
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 1,5 spsk citroensap
  • 2 spsk peterselie, gehakt
  • 1 stk krop sla, in plakjes gesneden

Instructies

  1. Dep de sint-jakobsschelpen droog. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een smeedijzeren pan op een hoog vuur.
  2. Bak de sint-jakobsschelpen 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de knoflook, het citroensap en de peterselie toe aan de pan, roer tot de knoflook is uitgebakken.
  4. Doe de sint-jakobsschelpen terug in de pan en bak ze 1 minuut aan elke kant.
  5. Serveer de sint-jakobsschelpen op een slablad. Besprenkel met de citroensaus. Garneer met kruiden. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 192 kcal.

Eiwit: 46%

Koolhydraten: 16%.

Vet: 38%