Gebakken pompoen, wortel en kokossoep

90 min. total

Ingrediënten

  • 1 stk hokkaido pompoen in blokjes
  • 1000 gram wortel in blokjes
  • 3 spsk olijfolie
  • 2 stk uien, fijngehakt
  • 4 fed knoflook, fijngehakt
  • 24 dl groentebouillon
  • 1 spsk kaneel, gemalen
  • 310 gram kokosmelk
  • 4 spsk geroosterde pompoenpitten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Leg de pompoen en wortel op een bakplaat.
  3. Druppel olie over de groenten en breng op smaak met zout en peper. Bak in de oven gedurende een uur of tot ze zacht zijn.
  4. Giet de olie in een grote pan en zet die op een hoog vuur. Voeg de uien toe en fruit ze tot ze glazig zijn.
  5. Voeg de knoflook toe en bak tot het geurig is. Voeg de groentebouillon toe en breng het aan de kook.
  6. Pel de schil van de pompoen en gooi weg. Voeg het pompoenvlees en de wortel toe aan de pan, samen met de kaneel.
  7. Laat het 30 minuten koken, of tot de groenten uit elkaar vallen.
  8. Meng de ingrediënten met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en mix tot een gladde massa. Breng op smaak met kruiden.
  9. Serveer gegarneerd met pompoenpitten en een snufje zwarte peper.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 383 kcal.

Eiwit: 7%

Koolhydraten: 33%

Vet: 59%