Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.
Gebakken gehaktballetjes en tomatensaus
70 min. total
Ingrediënten
- 1 spsk olijfolie
- 1 stk uien, fijngehakt
- 3 fed knoflook, fijngehakt
- 1 tsk chilivlokken
- 2 spsk tomatenpuree
- 790 gram gehakte tomaten
- 2 spsk basilicum, fijngehakt
- 450 gram gehakt rundvlees (laag vetgehalte)
- 1,2 dl ricotta kaas
- 8 spsk parmezaanse kaas, geraspt
- 2,4 dl rasp
- 1 stk eieren, geklopt
- 1 stk sjalotjes, fijngehakt
- 4 stykke volkorenbrood, geroosterd
Instructies
- Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de uien en 1/3 van de knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg chilivlokken en tomatenpuree toe. Kook nog 1 minuut, al roerend. Voeg de tomaat, basilicum, zout en peper toe.
- Breng het aan de kook, zet het zachter en laat het sudderen terwijl de gehaktballetjes koken. Maak een smeedijzeren pan klaar door hem in te vetten met olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 205 °C. Voeg ricotta, parmezaan, broodkruimels, ei, knoflook, zout en peper toe aan een kom.
- Rol het samen met je handen. Vorm er gehaktballetjes van en leg ze in de smeedijzeren pan.
- Zet de pan in de oven. Bak ongeveer 40 minuten. Laat de saus sudderen, af en toe roeren.
- Leg de gehaktballetjes op een bord. Besprenkel met tomatensaus en serveer met toast.
Voeding (per persoon)
Calorieën: 620 kcal.
Eiwit: 29%
Koolhydraten: 32%
Vet: 39%