Gebakken gehaktballetjes en tomatensaus

70 min. total

Ingrediënten

  • 1 spsk olijfolie
  • 1 stk uien, fijngehakt
  • 3 fed knoflook, fijngehakt
  • 1 tsk chilivlokken
  • 2 spsk tomatenpuree
  • 790 gram gehakte tomaten
  • 2 spsk basilicum, fijngehakt
  • 450 gram gehakt rundvlees (laag vetgehalte)
  • 1,2 dl ricotta kaas
  • 8 spsk parmezaanse kaas, geraspt
  • 2,4 dl rasp
  • 1 stk eieren, geklopt
  • 1 stk sjalotjes, fijngehakt
  • 4 stykke volkorenbrood, geroosterd

Instructies

  1. Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de uien en 1/3 van de knoflook tot ze zacht zijn.
  2. Voeg chilivlokken en tomatenpuree toe. Kook nog 1 minuut, al roerend. Voeg de tomaat, basilicum, zout en peper toe.
  3. Breng het aan de kook, zet het zachter en laat het sudderen terwijl de gehaktballetjes koken. Maak een smeedijzeren pan klaar door hem in te vetten met olijfolie.
  4. Verwarm de oven voor op 205 °C. Voeg ricotta, parmezaan, broodkruimels, ei, knoflook, zout en peper toe aan een kom.
  5. Rol het samen met je handen. Vorm er gehaktballetjes van en leg ze in de smeedijzeren pan.
  6. Zet de pan in de oven. Bak ongeveer 40 minuten. Laat de saus sudderen, af en toe roeren.
  7. Leg de gehaktballetjes op een bord. Besprenkel met tomatensaus en serveer met toast.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 620 kcal.

Eiwit: 29%

Koolhydraten: 32%

Vet: 39%