Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.
Gebakken aardappel met tonijn
100 min. total
Ingrediënten
- 4 stk aardappel, geschrobd
- 4 spsk lente-uitjes, fijngehakt
- 1 tsk olijfolie
- 1 stk uien, fijngehakt
- 350 gram tonijn, uitgelekt
- 1 stk rode peper, in blokjes gesneden
- 1,2 dl maïs, uitgelekt
- 1 fed knoflook, fijngehakt
- 1 tsk chili, gemalen
- 0,75 tsk komijn, gemalen
- 0,6 dl zure room
- 4,7 dl cheddar, geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg aluminiumfolie op een bakplaat. Schrob de aardappelen schoon en prik ze met een vork helemaal in.
- Wrijf ze in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de aardappelen op de bakplaat. Bak de aardappelen 50-60 minuten en keer ze halverwege om. Laat afkoelen.
- Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg uien toe en bak ongeveer 10 minuten. Voeg tonijn, paprika en maïs toe en bak nog 2 minuten.
- Voeg knoflook, chili, komijn, zout en peper toe en roer tot het geurig is, ongeveer 30 seconden. Haal van het vuur. Snijd de aardappelen doormidden en hol ze uit.
- Bewaar de uitgeholde aardappel. Schik de holle aardappelen op de bakplaat. Meng de aardappelpuree en zure room samen in een kom.
- Pureer tot een homogene massa. Doe kaas en tonijnmengsel in de kom en prak door elkaar. Schep het mengsel in de holle aardappelen, bestrooi met kaas.
- Bak nog 10-15 minuten. Serveer met overgebleven zure room, kaas en lente-uitjes. Alsjeblieft.
Voeding (per persoon)
Calorieën: 583 kcal.
Eiwit: 25%
Koolhydraten: 36%
Vet: 38%