Gebakken aardappel met tonijn

100 min. total

Ingrediënten

  • 4 stk aardappel, geschrobd
  • 4 spsk lente-uitjes, fijngehakt
  • 1 tsk olijfolie
  • 1 stk uien, fijngehakt
  • 350 gram tonijn, uitgelekt
  • 1 stk rode peper, in blokjes gesneden
  • 1,2 dl maïs, uitgelekt
  • 1 fed knoflook, fijngehakt
  • 1 tsk chili, gemalen
  • 0,75 tsk komijn, gemalen
  • 0,6 dl zure room
  • 4,7 dl cheddar, geraspt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg aluminiumfolie op een bakplaat. Schrob de aardappelen schoon en prik ze met een vork helemaal in.
  2. Wrijf ze in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de aardappelen op de bakplaat. Bak de aardappelen 50-60 minuten en keer ze halverwege om. Laat afkoelen.
  3. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg uien toe en bak ongeveer 10 minuten. Voeg tonijn, paprika en maïs toe en bak nog 2 minuten.
  4. Voeg knoflook, chili, komijn, zout en peper toe en roer tot het geurig is, ongeveer 30 seconden. Haal van het vuur. Snijd de aardappelen doormidden en hol ze uit.
  5. Bewaar de uitgeholde aardappel. Schik de holle aardappelen op de bakplaat. Meng de aardappelpuree en zure room samen in een kom.
  6. Pureer tot een homogene massa. Doe kaas en tonijnmengsel in de kom en prak door elkaar. Schep het mengsel in de holle aardappelen, bestrooi met kaas.
  7. Bak nog 10-15 minuten. Serveer met overgebleven zure room, kaas en lente-uitjes. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 583 kcal.

Eiwit: 25%

Koolhydraten: 36%

Vet: 38%