Garnalen, Tomaat & Basilicum Pasta

30 min. total

Ingrediënten

  • 680 gram garnalen, gepeld
  • 6 tsk olijfolie
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 410 gram tomaat, gepeld en in stukjes gesneden, met sap
  • 4,7 dl water
  • 4,7 dl cherrytomaat, gehalveerd
  • 340 gram spaghetti, volkoren
  • 3,5 dl basilicum, fijngehakt

Instructies

  1. Breng de garnalen op smaak met zout en peper. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak ze 3 minuten. Doe het in een kom.
  2. Voeg in dezelfde koekenpan het laatste 1/3 deel van de olijfolie en de knoflook toe en bak gedurende 30 seconden op matig vuur. Voeg de gehakte tomaten met sap en water toe.
  3. Breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat de tomaten ongeveer 15 minuten sudderen. Haal de saus van het vuur, voeg de kerstomaatjes toe en roer. Breng een pan water aan de kook en voeg zout toe.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta uitlekken. Voeg de tomatensaus, de garnalen en de basilicum toe en roer. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met basilicumblaadjes. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 594 kcal.

Eiwit: 37%

Koolhydraten: 45%.

Vet: 18%