Duitse aardappelsalade

25 min. total

Ingrediënten

  • 7,1 dl aardappelblokjes
  • 4 stykke kalkoenspek, fijngehakt
  • 0,6 dl mayonaise
  • 0,6 dl appel cider azijn
  • 1 spsk suiker
  • 1 stk rode ui, gesnipperd
  • 1 spsk bieslook, gehakt
  • 2,4 dl komkommer in blokjes

Instructies

  1. Doe de aardappelen in een pan en giet er water bij tot ze onder staan. Breng het water aan de kook en kook de aardappelen 10 minuten, of tot u er met een vork gemakkelijk in kunt prikken. Giet het water van de aardappelen af en zet ze apart om af te koelen.
  2. Bak het spek in een pan op middelhoog vuur tot het bruin en knapperig is. Haal het spek uit de pan en bewaar het vet.
  3. Klop in een grote kom de mayonaise, het spekvet, de azijn, de suiker, de rode ui, de bieslook, zout en peper door elkaar.
  4. Roer de aardappelen en komkommer er voorzichtig door. Laat een uur staan voor het serveren om de smaak te versterken.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 203 kcal.

Eiwit: 11%

Koolhydraten: 51%

Vet: 37%