Champignon-edamame risotto met kabeljauw

60 min. total

Ingrediënten

  • 1 spsk olijfolie
  • 230 gram gesneden champignons
  • 150 gram edamame bonen, geblancheerd
  • 7,1 dl groentebouillon
  • 3,5 dl water
  • 1,8 dl risottorijst
  • 0,6 dl bruine rijst
  • 2 spsk parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 stk kabeljauwfilet

Instructies

  1. Verhit 1/2 van de olie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe. Bak gedurende 5 minuten, al roerend.
  2. Voeg de edamame bonen toe, roer door elkaar en haal van het vuur. Neem een steelpan en breng het water en de groentebouillon aan de kook.
  3. Verhit de resterende olie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 5 minuten, al roerend.
  4. Voeg rijst toe. Roer tot de rijst bedekt is met olie. Bak nog een minuut, al roerend. Voeg een eetlepel bouillonwater toe aan de pan.
  5. Kook op matig vuur, al roerend, tot het bouillonwater is opgenomen. Voeg tegelijkertijd de rest van het bouillonwater toe. Dit zou in totaal 30 minuten moeten duren.
  6. Warme champignons en edamame bonen. Roer ze door de rijst en haal van het vuur.
  7. Roer de peper en de Parmezaanse kaas door de rijst. Breng de vis op smaak met zout en peper. Bak 2-3 minuten aan elke kant in een pan met antiaanbaklaag.
  8. Serveer de vis bovenop de paddenstoelenrisotto. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 769 kcal.

Eiwit: 28%

Koolhydraten: 50%

Vet: 22%