Burger met bietensteaks

Bietenburgers zijn zowel een gezond als lekker alternatief voor traditionele vleesburgers. Bovendien geeft de rode biet de pasteitjes de mooiste roze kleur, wat de burgers alleen maar smakelijker maakt om van te genieten. De burgers zijn belegd met avocado, rucola en een heerlijke huisgemaakte dressing.

10 min. forb.
25 min. total

Ingrediënten

  • 4,5 dl rucola
  • 1,2 dl natuurlijke yoghurt
  • 3 fed knoflook, fijngehakt
  • 1 tsk peterselie, gehakt
  • 2 spsk lijnzaad
  • 1 spsk water
  • 1,2 dl rode biet, geraspt
  • 4,5 dl cannellini bonen, uitgelekt
  • 1 dl basil
  • 0,25 tsk zout
  • 0,25 tsk peper
  • 4 stk volkoren hamburgerbroodje
  • 1 stk avocado, in plakjes gesneden
  • 1 stk tomaat, in plakjes gesneden
  • 2 spsk zoete chilisaus

Instructies

  1. Meng in een blender de yoghurt, de chilisaus, de peterselie en 2/3 van de knoflook. Blender tot een gladde massa. Laat het infuseren.
  2. Doe lijnzaad in een keukenmachine en pulseer een paar keer. Voeg de bieten, bonen, basilicum, rest van de knoflook, zout en peper toe.
  3. Pulseer tot gehakt en gemengd. Haal het mengsel eruit en vorm er gehaktflapjes van. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Giet olie over de pan. Bak de biefstukken 5 minuten aan elke kant. Snijd de broodjes doormidden en toast ze.
  5. Leg de rucola en de biefstuk op het onderste broodje. Leg er tomaat en avocado op. Giet de dressing erover en werk af met het bovenste broodje. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 574 kcal.

Eiwit: 17%

Koolhydraten: 64%

Vet: 18%