Boekweitpannenkoeken met rucola

25 min. total

Ingrediënten

  • 1,8 dl boekweitmeel
  • 2 stk eieren, geklopt
  • 2,4 dl melk
  • 1 spsk olijfolie
  • 1 fed knoflook, fijngehakt
  • 90 gram rucola
  • 3,5 dl cottage cheese, verkruimeld

Instructies

  1. Neem een kom en klop de bloem, de eieren en 1/2 van de melk door elkaar. Voeg al kloppend de rest van de melk toe en klop tot een gladde massa.
  2. Verhit olie in een pan met antiaanbaklaag. Voeg knoflook toe, bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de rucola toe en sauteer ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met zout. Verwijder en zet apart.
  3. Verhit een pan met antiaanbaklaag, bestrijk hem of spuit hem in met olie. Verdeel het beslag over de pan en draai de pan rond om het beslag over de hele pan te verdelen. Bak op matig vuur tot de randen beginnen op te lichten, draai de pannenkoek dan om en bak nog 1 minuut aan de andere kant.
  4. Strooi de cottage cheese op de pannenkoek, leg de rucola erop. Rol de pannenkoek op en leg hem op een bord. Herhaal dit met de rest van het beslag en de vulling. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 509 kcal.

Eiwit: 29%

Koolhydraten: 43%.

Vet: 28%