Boeddha bowl met kikkererwten en zoete aardappel

Deze heerlijke vegetarische Buddha bowl zit boordevol eiwitten en vult dus goed. Het gerecht bevat kikkererwten, zoete aardappel en courgette, op smaak gebracht met chilipeper en gemalen komijn.

10 min. forb.
15 min. total

Ingrediënten

  • 2 spsk olijfolie
  • 0,5 stk rode ui, in plakjes gesneden
  • 2 stk zoete aardappel, in blokjes gesneden
  • 1 stik pompoen, in plakjes gesneden
  • 4,5 dl kikkererwten, uitgelekt
  • 1 tsk komijn, gemalen
  • 0,75 tsk chili, gemalen
  • 0,75 tsk knoflookpoeder
  • 0,5 stk kropsla
  • 1 spsk peterselie, gehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Sprenkel olijfolie over de rode uien, zoete aardappelen en courgettes. Breng op smaak met zout en peper. Leg het in een ovenschaal. Bak gedurende 10-15 minuten.
  3. Meng intussen de kikkererwten met de komijn, chilipeper, knoflook, zout en peper in een kom.
  4. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kikkererwten onder regelmatig roeren. Zet het vuur lager als ze te snel bruin worden. Haal uit de pan wanneer het geurig en lichtbruin is.
  5. Schik de schotel op borden met de sla op de bodem, de groenten in het midden en de kikkererwten bovenop. Garneer met peterselie.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 551 kcal.

Eiwit: 15%

Koolhydraten: 52%

Vet: 33%