Bloemkoolgerechten

30 min. total

Ingrediënten

  • 9,5 dl bruine rijst
  • 14 dl bloemkool, roosjes
  • 3 fed knoflook, fijngehakt
  • 2,4 dl volkoren tarwemeel
  • 2 stk eieren, geklopt
  • 8 spsk parmezaanse kaas, geraspt
  • 0,6 dl peterselie, gehakt
  • 0,8 dl warm water
  • 4 spsk olijfolie
  • 1 stk kalk, beide

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Stoom de bloemkool op middelhoog vuur gedurende 5-6 minuten. Laat de bloemkool uitlekken en hak hem fijn.
  3. Neem een kom en meng bloemkool, bloem, knoflook, ei, geraspte kaas, peterselie, zout en peper.
  4. Voeg water toe indien nodig. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag op een matig laag vuur.
  5. Spreid het deeg uit over de pan en bak het 2,5-3 minuten aan elke kant.
  6. Serveer de bloemkoolschotel met rijst en limoen. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 561 kcal.

Eiwit: 13%

Koolhydraten: 63%

Vet: 24%