Bloemkool rösti

30 min. total

Ingrediënten

  • 300 gram bloemkool, roosjes
  • 2 stk eieren
  • 1 tsk knoflook, fijngehakt
  • 1 tsk gember, geraspt
  • 1 tsk rode chilipeper, fijngehakt
  • 0,6 dl cottage cheese
  • 3 spsk olijfolie
  • 1 stk gesneden avocado
  • 1 tsk citroensap
  • 1,2 dl zure room
  • 2 tsk peterselie, gehakt

Instructies

  1. Doe de bloemkool in een keukenmachine. Blender tot ze de consistentie hebben van grof gruis.
  2. Doe de bloemkool in een kom. Klop het ei, de knoflook, gember, chilipeper en kwark erdoor. Roer tot de bloemkool bedekt is.
  3. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag op een matig laag vuur. Schep eetlepels van het bloemkoolmengsel op de hete pan.
  4. Bak 2 minuten aan elke kant. Bedek een bord met keukenpapier en leg de rösti erop.
  5. Bak de rest van het mengsel en voeg olie toe aan de pan als dat nodig is. Neem een kleine kom en prak de avocado en citroensap samen.
  6. Garneer de rösti met peterselie. Serveer met zure room en avocadopuree. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 508 kcal.

Eiwit: 13%

Koolhydraten: 14%.

Vet: 73%