Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.
Bloemkool gehaktballetjes
40 min. total
Ingrediënten
- 0,5 stk bloemkool, roosjes
- 3 tsk olijfolie
- 0,25 stk rode ui, gesnipperd
- 2 fed knoflook, fijngehakt
- 3,3 dl havermout
- 2 spsk italiaans kruid
- 1,2 dl griekse yoghurt
- 0,5 tsk knoflookpoeder
- 2 tsk citroensap
- 9,5 dl romaine sla, gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg bakpapier op een bakplaat. Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat en druppel er 1/3 van de olie over.
- Gooi de bloemkool in de olie om te bedekken. Bak gedurende 20 minuten. Ondertussen. Verhit 1/2 van de overgebleven olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Fruit de uien en knoflook tot ze helder zijn en haal van het vuur. Haal de bloemkool uit de oven.
- Doe de bloemkool, havermout, knoflook en ui in een keukenmachine en meng alles door elkaar. Giet het mengsel in een kom.
- Voeg de kruiden, zout, peper en de rest van de olie toe. Roer door elkaar. Rol het mengsel in kleine balletjes.
- Leg ze op de bakplaat. Zet ze 10-15 minuten in de vriezer. Verhit een koekenpan met vet op middelhoog vuur.
- Bak de bloemkoolballetjes gedurende 10-15 minuten. Meng de yoghurt, knoflookpoeder en citroensap in een kom.
- Serveer de bloemkoolgehaktballetjes met yoghurtdip en salade. Alsjeblieft.
Voeding (per persoon)
Calorieën: 198 kcal.
Eiwit: 19%
Koolhydraten: 53%
Vet: 28%