Bloemkool gehaktballetjes

40 min. total

Ingrediënten

  • 0,5 stk bloemkool, roosjes
  • 3 tsk olijfolie
  • 0,25 stk rode ui, gesnipperd
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 3,3 dl havermout
  • 2 spsk italiaans kruid
  • 1,2 dl griekse yoghurt
  • 0,5 tsk knoflookpoeder
  • 2 tsk citroensap
  • 9,5 dl romaine sla, gehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg bakpapier op een bakplaat. Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat en druppel er 1/3 van de olie over.
  2. Gooi de bloemkool in de olie om te bedekken. Bak gedurende 20 minuten. Ondertussen. Verhit 1/2 van de overgebleven olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Fruit de uien en knoflook tot ze helder zijn en haal van het vuur. Haal de bloemkool uit de oven.
  4. Doe de bloemkool, havermout, knoflook en ui in een keukenmachine en meng alles door elkaar. Giet het mengsel in een kom.
  5. Voeg de kruiden, zout, peper en de rest van de olie toe. Roer door elkaar. Rol het mengsel in kleine balletjes.
  6. Leg ze op de bakplaat. Zet ze 10-15 minuten in de vriezer. Verhit een koekenpan met vet op middelhoog vuur.
  7. Bak de bloemkoolballetjes gedurende 10-15 minuten. Meng de yoghurt, knoflookpoeder en citroensap in een kom.
  8. Serveer de bloemkoolgehaktballetjes met yoghurtdip en salade. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 198 kcal.

Eiwit: 19%

Koolhydraten: 53%

Vet: 28%