Bloemkool crêpes

70 min. total

Ingrediënten

  • 340 gram bloemkool, roosjes
  • 1 stk aardappelblokjes
  • 2 stk sjalotten, gehalveerd
  • 1,5 spsk olijfolie
  • 60 gram cottage cheese
  • 0,5 tsk tijm, fijngehakt
  • 0,5 tsk zout
  • 0,5 tsk peper
  • 1 stk eieren, geklopt
  • 1,2 dl rasp
  • 2 spsk parmezaanse kaas, geraspt
  • 9,5 dl spinazie
  • 1 tsk citroensap

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 205 °C. Leg de bloemkool, aardappelen en lente-uitjes op een bakplaat.
  2. Sprenkel olie over de groenten en draai om tot ze bedekt zijn. Bak 35 minuten, roer één keer.
  3. Doe de gebakken groenten in een keukenmachine. Blender tot gehakt. Schraap het mengsel in de kom.
  4. Voeg al roerend de cottage cheese, tijm, zout, peper en het ei toe. Meng broodkruimels en Parmezaanse kaas in een diepe schaal.
  5. Vorm het bloemkoolmengsel tot gehaktflapjes. Smeer ze in met het paneermeel-parmezaanmengsel. Leg ze op een bakplaat.
  6. Bak 25 minuten, en keer om als je gaat. Serveer de créminettes met spinazie, besprenkeld met citroensap. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 231 kcal.

Eiwit: 21%

Koolhydraten: 43%.

Vet: 37%